ισοτητα γαμου

Ισότητα Γάμου

Χριστίνα Λεϊμονή

Η Χριστίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Πήγε στο Λονδίνο μαζί με την επίσης Ελληνίδα σύντροφό της για να εργαστεί και εκεί παντρεύτηκαν. Μαζί απέκτησαν ένα κοριτσάκι, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Όταν έφτασε η ώρα να δηλώσουν την κόρη τους στην ελληνική πρεσβεία, η Χριστίνα έμαθε ότι εκείνη δεν μπορούσε να αναγνωριστεί ως μητέρα του παιδιού. Το ελληνικό δίκαιο δεν το επιτρέπει.

Η Χριστίνα μαζί με την οικογένειά της γύρισαν στην Ελλάδα, καθώς της έγινε πρόταση από μια μεγάλη εταιρεία και ένιωσε ότι μπορεί έτσι να βοηθήσει τη χώρα. Η αγωνία της όμως ήταν μεγάλη. Κι αυτό γιατί ήξερε ότι οι ομόφυλες οικογένειες δεν αναγνωρίζονται από τον νόμο. Κάτι το οποίο βίωσε με τον πιο άσχημο τρόπο, όταν η κόρη της εισήχθη στο νοσοκομείο και εκείνη δεν μπορούσε να είναι δίπλα της. Γιατί το ελληνικό κράτος δεν την αναγνωρίζει ως μητέρα της.

Τι θέλει η Χριστίνα;

Θέλω να μπορώ να πάρω την κόρη μου από το σχολείο, να την αγκαλιάζω όταν αρρωσταίνει, να μην χρειάζεται να δίνω μάχες, και να μην έχω τον εφιάλτη ότι αν πάθει κάτι η σύντροφος μου, το παιδί μου θα πάει στην πρόνοια.