ισοτητα γαμου

Ισότητα Γάμου

Στέλλα Μπελιά

Η Στέλλα είναι νηπιαγωγός. Ήθελε να υιοθετήσει ένα παιδί και να του προσφέρει ασφάλεια και αγάπη. Όμως, κατάλαβε γρήγορα ότι η επιλογή αυτή δεν ήταν εφικτή χωρίς να αποκρύψει τη σεξουαλική της ταυτότητα. Γι’ αυτό και κατέφυγε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με δότη γενετικού υλικού. Στην πορεία, γνώρισε τη σύντροφό της, η οποία ήταν σε διάσταση και είχε 3 παιδιά. Μεγάλωσαν μαζί τα 5 τους παιδιά.

Τι θέλει η Στέλλα;

Το πιο απογοητευτικό για μένα είναι ότι κάθε φορά που μια ετεροκανονική οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η δυσλειτουργικότητά της βγαίνει στη δημοσιότητα και απασχολεί τις ειδήσεις των καναλιών και των εφημερίδων, διαβάζω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Είδατε; Και μετά λένε να μην έχουν παιδιά οι ΛΟΑΤΚΙ+». Θυμώνω, γιατί δεν θέλω να συγκρίνουν την οικογένειά μου με τις «κακές» περιπτώσεις των ετερκανονικών οικογενειών, αλλά με τις καλύτερες από αυτές τις οικογένειες που μεγαλώνουν εξαιρετικά τα παιδιά τους. Γιατί κι εμείς αυτό ακριβώς κάναμε: με απόλυτη δέσμευση στον γονεϊκό μας ρόλο, μεγαλώσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τα παιδιά μας.

Το πιο τιμητικό που μου έχουν πει τα παιδιά μου είναι ότι τους μεγάλωσα σαν «λευκό καμβά» και τους άφησα να γίνουν ακριβώς αυτό που ήθελαν να γίνουν. Τι άλλο να ζητήσει μια μαμά για να ψηλώσει τουλάχιστον 20 πόντους;