ισοτητα γαμου

Ισότητα Γάμου

Φραντσέσκα Σία Μακαρντλ Μαραβέλια

Η Φραντσέσκα γεννήθηκε και ζει στην Βαρκελώνη. Έχει 2 μαμάδες, την Ελένη που είναι από την Θεσσαλονίκη και την Κέιτ που είναι από την Αγγλία. Έχει και μια μικρή αδερφή, την Αλεξάνδρα, που είναι 6 χρονών. Πριν λίγες μέρες η Φραντσέσκα έγινε 10 χρονών. Πάει στην τετάρτη τάξη σε ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο στην Βαρκελώνη. Μιλάει ισπανικά και καταλανικά, αλλά και αγγλικά λόγω της μιας μαμάς της κι ελληνικά λόγω της άλλης μαμάς. Το σχολείο της αρέσει πολύ κι έχει πολλές φίλες και φίλους.

Η Φραντσέσκα ξέρει ότι κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα, η μια μαμά της δεν αναγνωρίζεται γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει νόμος που να επιτρέπει τον γάμο για τους ομόφυλους. Αυτό δεν της αρέσει καθόλου, γιατί η οικογένειά της δεν θα έπρεπε να αλλάζει όταν πάει στην Ελλάδα. Η ίδια νιώθει ότι η οικογένειά της δεν διαφέρει από αυτές των φίλων της.

Τι θέλει η Φραντσέσκα;

Η οικογένειά μου δεν έχει καμία διαφορά με τις οικογένειες που έχουν μαμά και μπαμπά. Οι γονείς μου έχουν το δικαίωμα να είναι μαζί και να αγαπούν τα παιδιά τους και να αναγνωρίζονται και στην Ελλάδα. Θα έλεγα σε όλους να ψηφίσουν τον νόμο.